Uitbreiding gg Kamperland afgerond

Plaatselijk kerknieuws
beeld gg Kamperland gg Kamperland

De gereformeerde gemeente in het Zeeuwse Kamperland biedt zaterdag van 13.30 tot 16.30 uur belangstellenden de kans om de nieuwe aanbouw te komen bezichtigen.

In januari is aannemersbedrijf Fraanje uit Lewedorp begonnen met de bouw van het verenigingsgebouw en de nieuwe entree. Het telt een grote en een kleine zaal, een keuken en een ruim invalidentoilet. De voorzieningen waren tot nu toe zeer beperkt, vertelt scriba J. P. Bustraan. De grote zaal kan voor diverse activiteiten gebruikt worden en door middel van een vouwwand bij de kerkzaal worden getrokken. Daardoor wordt het totale aantal zitplaatsen vergroot van 115 tot circa 180. Vooral in de zomer, als er veel vakantiegasten op Noord-Beveland zijn, komt die extra ruimte goed van pas.

Het bestaande kerkgebouw kreeg een nieuwe voorgevel, waardoor het geheel veel meer de uitstraling van een kerk heeft gekregen. Ook het interieur is aangepakt. De verlichting is vernieuwd en er is ventilatie aangebracht. De totale kosten bedragen circa 250.000 euro. Het ledental van de gemeente, die in 1960 is geïnstitueerd, schommelt al jaren rond de honderd.


Zie ook:

Gg Kamperland krijgt nieuw verenigingsgebouw (Reformatorisch Dagblad, 11-12-2014)

Kamperland : Kleine gemeenten (De Saambinder, 10-03-2011)

Instituering Geref. Gemeente te Kamperland (De Saambinder, 22-09-1960)

Ingebruikneming nieuw kerkgebouw der Geref. Gemeente te Kamperland (De Saambinder, 05-05-1960)