Priester vindt 36.000 euro in biechtstoel

Een priester in Rome heeft vorige week een wonderlijke vondst gedaan: in de biechtstoel lagen twee zakken met in totaal 36.000 euro.

Dat meldde dagblad The Guardian.

Pastoor Giovanni Martire Savina vond het geld niet aan de kant van de biechtende kerkganger, maar onder de stoel van de biechtvader zelf. Omdat Savina dacht dat het om een bompakketje ging, belde hij de politie. De agenten vonden tot geen explosieven, maar pakjes met bankbiljetten van 50 euro. De politie vermoedt dat het kleine fortuin is achtergelaten door een genereuze weldoener, of door een crimineel met berouw over zijn slechte daden.

Zolang het onderzoek loopt, blijft onduidelijk of de priesters van de Santa Maria delle Grazie alle Fornaci, in de buurt van Vaticaanstad, het geld mogen houden. „De kerk zou zo’n bedrag goed kunnen gebruiken”, geeft Savina toe aan de Italiaanse krant Il Messaggero, „maar dat mag niet ten koste gaan van iemand anders.”

Het gebeurt wel meer dat de priester giften in de biechtstoel vindt: „Het is wel voorgekomen dat iemand duizend euro achterlaat, maar nooit zoveel als dit.”