Petitie ”Begrip voor de Nashvilleverklaring” gestart

Nashvilleverklaring
beeld RD

Na een petitie tegen de Nashvilleverklaring is op internet nu ook een petitie ”Begrip voor de Nashvilleverklaring” gestart.

„Door de Nashvilleverklaring te ondertekenen hebben prominente christenen zich uitgesproken voor de Bijbelse notie van seksualiteit”, schrijft initiatiefnemer Marcel Bas in een toelichting. Hij stelt vast dat de ondertekenaars van de verklaring de afgelopen dagen ten onrechte zijn neergezet als „marginaal, discriminatoir en homofoob.”

Bas geeft verder aan dat de Nashvilleverklaring „in lijn is met de Bijbel en Gods plan voor de mens, dat veel van de negatieve kritiek op de verklaring en haar ondertekenaars onbillijk is en dat haar ondertekenaars vanuit onze bevolking alle steun verdienen voor hun actie, en dat de Nashvilleverklaring niet oproept tot haat(zaaierij) of discriminatie, maar tot naleving van het universeel-christelijke begrip dat de zonde verworpen dient te worden, doch niet de zondaar.”

De petitie wil de initiatiefnemers en ondertekenaars van de Nashvilleverklaring een hart onder de riem steken. De petitie loopt tot 8 maart.