Oproep tot gebed op Pasen voor Asia Bibi

Asia Bibi
Asia Bibi. beeld The Winnipeg Free Press The Winnipeg Free Press

HOOGBLOKLAND. Stichting Hulp Vervolgde Christenen (HVC) heeft alle kerken in Nederland opgeroepen om zaterdag te bidden voor christenen in Pakistan, en in het bijzonder voor de bescherming van Asia Bibi, die sinds 2009 in de gevangenis zit. Radicale Pakistaanse moslims dreigen met Pasen kerkdiensten te verstoren.

HVC-directeur Jan Dirk van Nifterik benadrukte deze week dat er een geestelijke strijd gaande is in Pakistan. „We vragen gebed voor de bescherming van Asia Bibi in de gevangenis en voor spoedige vrijspraak. Voor veiligheid voor haar familie, degenen die haar bijstaan en voor haar advocaat, Saif-ul-Malook. Maar ook voor de bescherming van Pakistaanse christenen tijdens Pasen en voor lotgenoten van Bibi. Bid ook voor de bekering van de extremisten. We hopen dat God hun de ogen opent.”

Duizenden moslimextremisten in Pakistan gaan dagelijks de straat op om de ophanging van Asia Bibi af te dwingen. Veiligheidsdiensten meldden samenzweringen om de christin om te brengen in de gevangenis. „Aan wie haar doodt, is een beloning van 470.000 dollar beloofd”, aldus HVC. „Onder christenen groeit de angst voor de verstoring van kerkdiensten, vooral tijdens Pasen.”

Bibi wordt beschuldigd van godslastering. Ze wacht in de gevangenis op het vervolg van haar rechtszaak. De overheid doet er veel aan om haar veiligheid te waarborgen.

De Rooms-Katholieke Kerk riep eerder deze maand op voor Bibi te bidden. Ook Pakistaanse christenen vroegen om gebed, nu radicale moslims de straten onveilig maken. Ze lopen gevaar nadat de islamitische Mumtaz Qadri eind februari werd geëxecuteerd voor de moord op de hervormingsgezinde gouverneur Salman Taseer.