Nieuwe klok voor hervormde kerk Sellingen

De hervormde kerk te Sellingen. beeld Dennis Wubs
2

Op het terrein van de hervormde kerk in het Groningse Sellingen wordt vrijdagavond rond 20.00 uur een nieuwe klok gegoten. De voorbereidingen beginnen overigens al om 9.00 uur.

De huidige klok, die uit 1947 dateert, is gescheurd op de plek waar hij ophangt. „Hierdoor bestaat het gevaar dat de klok afbreekt, met alle gevolgen van dien”, aldus Dennis Wubs, adviseur van de kerkvoogdij. „Omdat een reparatie van de klok duurder is dan een nieuwe klok en de naoorlogse klok geen historische waarde heeft, heeft de kerkvoogdij besloten een nieuwe te laten gieten.”

Het uiterlijk van de nieuwe klok is geïnspireerd door een vooroorlogse klok uit 1858. Voor het opschrift is gekozen voor een Bijbeltekst uit de Herziene Statenvertaling, Jesaja 55:3: „Neig uw oor en kom tot Mij, luister en uw ziel zal leven.” „Verder komt er een door een kunstenares gemaakte afbeelding van de kerk op de klok, met daaronder de tekst: Hervormde kerk Sellingen.”

Het bleek mogelijk de klok op het terrein van de kerk te laten gieten. Dit gebeurt door klokkengieter S. M. Laudy uit Finsterwolde.

Zondag heeft een openluchtdienst plaats waarin de klok officieel in gebruik wordt genomen en voor het eerst zal luiden. Voorganger is ds. A. L. Verduijn.