Laurens Kroon: Vacatures bij JBGG ook uitdaging

Laurens Kroon, directeur van de Jeugdbond Gereformeerde Gemeenten. beeld RD, Anton Dommerholt

Met het vertrek van Sjaak Jacobse als jeugdwerkadviseur lijkt een lastige situatie te ontstaan bij de Jeugdbond Gereformeerde Gemeenten (JBGG). „Dat is wel zo, maar wij zien het ook als een uitdaging”, zegt directeur Laurens Kroon.

Vóór Jacobse vertrok Aline van de Maat uit Woudenberg al als jeugdwerkadviseur. Zending Gereformeerde Gemeenten benoemde haar per 1 april als begeleider van het kinder- en jeugdwerk in Ecuador. Jacobse gaat per 1 september aan de slag als onderwijsadviseur bij Driestar Educatief, waar hij al parttime aan verbonden was. Er blijft nu voor 3,5 fte aan jeugdwerkadviseurs over bij de JBGG.

Het vertrek van de twee heeft geen negatieve aanleiding, zegt Kroon. „Aline werd geroepen tot de zending. Sjaak ontwikkelt zich graag door in de richting van het onderwijs, een nieuwe kans, die ik hem van harte gun. Beide collega’s gaan met een zekere pijn in hun hart weg. Het betekent wel dat de jeugdwerkadviseurs meer werk krijgen en dat er op dit moment minder aandacht is voor de toerusting voor leidinggevenden en de verenigingen, in het bijzonder 16+. Ook wordt een aantal projecten uit het nieuwe beleidsplan vooruitgeschoven.”

Hart

De JBGG heeft advertenties in het Reformatorisch Dagblad en in de eigen kerkelijke bladen gezet om het tekort aan personeel aan te zuiveren. Kroon zegt al een aantal reacties te hebben gehad die hem positief stemmen. „Ik heb vragen gekregen van mensen in het bedrijfsleven die iets willen betekenen voor jongeren. Als het profiel past, zijn ook zulke mensen hartelijk welkom. Jongeren vragen om ons hart.”

De directeur verwacht dat de nieuwe jeugdwerkadviseurs in de tweede helft van juli benoemd kunnen worden, zodat ze uiterlijk 1 oktober aan de slag kunnen gaan. „Het werk in Gods koninkrijk gaat zeker door, en daarom zien we de toekomst met hoop tegemoet.”