Kerkzaal evangelische gemeente De Salvator te Leeuwarden verbouwd

beeld Salvator Leeuwarden Salvator Leeuwarden

De kerkzaal van evangelische gemeente De Salvator in Leeuwarden is de afgelopen weken grondig verbouwd.

„Het plafond is gestuukt, de elektriciteit vernieuwd, het podium is verbouwd en alles heeft een lik verf gekregen”, vertelt Jeschurun Bolt, die deel uitmaakt van het renovatieteam. „Ook is er veel verbeterd qua techniek, licht en geluid. En er is een klimaatbeheersingssysteem aangelegd. Met hulp van een adviseur wordt de akoestiek nog verbeterd, door een nieuwe achterwand te plaatsen van eikenhout. Die bevat geluidsisolerende materialen.”

De opgeknapte kerkzaal is de belangrijkste stap in een groter renovatieproject. „Drie jaar geleden hebben we besloten de kerk te renoveren. We hebben de klus opgesplitst in vier fases: de hal, zaal, bovenverdieping en buiten om de kerk. Voor iedere fase sprokkelen we eerst het geld bij elkaar.” De hal werd anderhalf jaar geleden al opgeknapt. Dat kostte een kleine 40.000 euro. De renovatie van de kerkzaal komt uit op ongeveer een ton. Zo’n zeventig vrijwilligers hebben meegewerkt. De afgelopen weken kerkte de gemeente in de aula van de christelijke scholengemeenschap Comenius (Achter de Hoven). De officiële opening vindt plaats op 18 mei.