HVC ziet werk en inkomsten van 2019 groeien

De Stichting Hulp Vervolgde Christenen (HVC) organiseerde eind 2018 een dienst om vrijgelaten christin Asia Bibi te steunen. Asia Bibi’s advocaat Saif-ul-Malook (l.) krijgt de allereerste HVC-award uit handen van directeur Jan Dirk van Nifterik. beeld William Hoogteyling

Stichting Hulp Vervolgde Christenen (HVC) zag in 2019 het aantal steunaanvragen toenemen. Ook zijn de inkomsten met een kwart gestegen naar ruim 1,4 miljoen euro, meldt de stichting deze week in het jaarrapport.

Een groeiend aantal christenen deed volgens HVC een beroep op hulp, zoals voedselondersteuning, onderdak, traumazorg en rechtsbijstand. De stichting ziet ook een toename van de christenvervolging wereldwijd.

In 2019 ondersteunde de stichting 63 evangelisten in Pakistan, India, China en Bangladesh met een maandelijkse toelage. Hiernaast deelde HVC ruim 8.300 Bijbels, 950.000 evangelisatiebrochures en 6.300 kinderbijbels.

Mijlpaal voor de stichting was de vrijlating van de Pakistaanse christin Asia Bibi, die begin 2019 Pakistan uit mocht. Haar vrijlating en de strijd met terreurorganisatie IS en de vele vluchtelingen uit het Midden-Oosten brengen christenvervolging dichtbij. Daardoor staat christenvervolging in Nederland steeds meer op de agenda, stelt de stichting.