GG-classis Goes doet uitspraken in zaak Kruiningen

Kruiningen
Het kerkgebouw van de gereformeerde gemeente in Kruiningen. beeld RD, Henk Visscher

De classis Goes van de Gereformeerde Gemeenten heeft op 11 en 12 oktober uitspraken gedaan over ingediende bezwaren in de zaak-Kruinigen. In een vergadering op 2 november volgt verdere besluitvorming.

Dat meldt de scriba van de classis, ouderling P. van Vijven uit Yerseke, dinsdagavond. Hij wil niet ingaan op de vraag welke uitspraken door de classis zijn gedaan. Volgens Van Vijven zullen „alle betrokkenen” bij de kwestie tot de volgende classisvergadering mediastilte in acht nemen.

G-GEM-KRUININGEN-0025-HENK_webGG-classis Goes: Appel in zaak Kruiningen deels ontvankelijk

Tijdens de vergaderingen op 11 en 12 oktober is door de classis onder meer het advies besproken van de commissie die onderzoek deed naar het appel dat een oud-diaken Henk Jansen –de classis noemt in persberichten zijn naam niet maar spreekt over ”een lid van de gereformeerde gemeente in Kruiningen”– aantekende tegen de kerkenraad en de predikant van de gereformeerde gemeente in Kruiningen.

ANP-52563029Kort geding in kwestie-Kruiningen voorlopig uitgesteld

In mei sprak de rechter in Middelburg zich uit over de vraag of de kerkenraad van Kruiningen zich aan de kerkelijke regels had gehouden bij het opleggen van een censuurmaatregel bij Jansen. Zij concludeerde dat dit niet het geval was en droeg de kerkenraad op om de censuur op te heffen.