GG benoemt Kardol als veldwerker Leidsche Rijn

Leidsche Rijn. beeld RD

Het deputaatschap Evangelisatie van de Gereformeerde Gemeenten (EVGG) heeft J. B. Kardol (28) uit Barendrecht benoemd als veldwerker in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn.

De benoeming gaat in de tweede helft van augustus in. Dat maakte EVGG donderdagavond bekend.

Sinds 2003 wordt vanuit de classis Utrecht evangelisatiewerk verricht in Leidsche Rijn. Inloophuis ”De Hoeksteen” is het centrale punt in het werk. In de achterliggende twaalf jaar zette C. W. van Haaften uit Nunspeet zich in voor het evangelisatiewerk in Leidsche Rijn. In april van dit jaar legde hij deze taak neer.

Het vertrek van Van Haaften was voor de classis de directe aanleiding tot het verzoek aan EVGG om een veldwerker te benoemen.

Binnen de Gereformeerde Gemeenten is dit een nieuwe aanpak, meldt EVGG. „Het is voor het eerst dat een werker wordt benoemd, waarbij de bijbehorende financiële last volledig wordt gedragen door de classis.”

Kardol was eerder werkzaam als docent en leerlingbegeleider in het voortgezet speciaal onderwijs. De afgelopen tien maanden was als onderwijsvrijwilliger in Ecuador actief voor Zending Gereformeerde Gemeenten. Ook heeft Kardol ervaring in het (kinder)evangelisatiewerk in Rotterdam.

Als veldwerker zal hij de bestaande evangelisatieactiviteiten leiden en uitbreiden. Voorlopig wordt het project in Leidsche Rijn voor de periode van drie jaar voortgezet.

De gereformeerde gemeente Utrecht is voornemens in de Utrechtse wijk een nieuwe kerk te bouwen. De effecten hiervan op het classicale evangelisatiewerk zullen in deze periode in kaart worden gebracht.