Gereformeerde gemeente Utrecht tijdelijk naar Vleuten

Torenpleinkerk Vleuten. beeld Wikimedia

De gereformeerde gemeente in Utrecht neemt op zaterdagmiddag 6 januari afscheid van de Westerkerk. In een bijzondere dienst gaat consulent ds. W. A. Zondag voor. De Westerkerk (Bergstraat/Catharijnekade) is verkocht aan vastgoedontwikkelaar Wester Waterpoort, die in het gebouw een hotel wil realiseren. Er worden ook enkele sociale buurtvoorzieningen in ondergebracht. De Westerkerk (uit 1891) is een gemeentelijk monument en zal wat betreft het exterieur geen veranderingen ondergaan.

De gereformeerde gemeente in Utrecht gaat een nieuwe kerk bouwen in de Vinexwijk Leidsche Rijn. De bouw wacht nog op afwikkeling van een bezwaarschrift dat is ingediend bij de Raad van State. De nieuwe kerk krijgt zo’n 350 zitplaatsen en is ontworpen door architectenbureau Born in Middelharnis. Naast het kerkgebouw komt Amalia Staete, bestaande uit 24 appartementen voor mensen vanaf middelbare leeftijd.

Vanaf zondag 7 januari komt de gemeente tijdelijk bijeen in de Torenpleinkerk te Vleuten. Deze dorpskerk is ’s morgens in gebruik bij de protestantse wijkgemeente Vleuten. De gereformeerde gemeente komt om 12.30 en 18.30 uur bijeen.

---

Lees ook:

Synode GG staat stil bij afscheid van Utrecht (Reformatorisch Dagblad, 27-01-2017)

Koper Westerkerk gg Utrecht (Reformatorisch Dagblad, 28-07-2016)

De juiste plek voor kerkelijk erfgoed (Reformatorisch Dagblad, 20-11-2015)

Westerkerk gg Utrecht staat te koop (Reformatorisch Dagblad, 10-11-2015)

Geref. Gemeente te Utrecht nam haar nieuwe kerkgebouw aan Catharijnekade in gebruik (De Saambinder, 23-03-1967)

Utrechts gemeente kocht een ruimer kerkgebouw (De Saambinder, 09-06-1966)