Eerste gesprek tussen GKV-afsplitsingen DGK en GKN

De Hoeksteen in Zwolle, een kerkgebouw van de protestantse gemeente Zwolle waarvan de DGK-gemeente Zwolle e. o. gebruikt maakt voor de zondagse erediensten. beeld Reliwiki Reliwiki

Er heeft een eerste gesprek plaatsgevonden tussen DGK en GKN, twee kerken die zich hebben afgeplitst van de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt (GKV).

Dat meldt de nieuwsbrief van de website www.eeninwaarheid.info vrijdag.

Volgens samensteller D. J. Bolt is er op 28 januari, op uitnodiging van De Gereformeerde Kerken (hersteld) (DGK), een eerste ontmoeting geweest tussen deputaten van DGK en een commissie van de Gereformeerde Kerken Nederland (GKN). Hij stelt dat er een verkennend gesprek geweest is, gericht op kerkelijke eenheid.

De GKN hebben op 12 maart een landelijke vergadering, waar de resultaten van het gesprek aan de orde komen. Dan valt mogelijk ook een besluit over het vervolg van het gesprek.

Van de zijde van DGK zouden bij het gesprek aanwezig zijn geweest dr. S. de Marie (Zwolle e.o.), ds. M. Dijkstra (Emmen-Assen-Mariënberg), ds. E. Heres (Dalfsen), ds. C. Koster (Berkel en Rodenrijs-Bergschenhoek), ouderling B. Lourens (Dalfsen), en kand. M. A. Sneep, die twee dagen later, op zaterdag 30 januari, werd bevestigd tot predikant in Groningen/Adorp.

Volgens eeninwaarheid.info waren vanuit de GKN bij het gesprek aanwezig ds. L. Heres (Zwijndrecht e. o.), ds. R. van der Wolf (Hardenberg) en de ouderlingen H. van Dijk (Assen), H. Hoek (Dalfsen) en J. Sebens.