Ds. T. Cammeraat in Veenendaal begraven

Ds. T. Cammeraat. beeld RD, Anton Dommerholt

Op algemene begraafplaats De Munnikenhof in Veenendaal is vrijdagmiddag ds. T. Cammeraat begraven. De emeritus predikant binnen de Protestantse Kerk in Nederland overleed maandag op 82-jarige leeftijd.

De teraardebestelling vond plaats na een dienst van Woord en gebed in de Sionskerk te Veenendaal, waarin ds. C. D. Zonnenberg uit Ochten het Woord bediende uit Filippenzen 1:23m: „…ik heb de begeerte om heen te gaan en bij Christus te zijn…” (HSV). „Paulus, als gevangene omwille van de verkondiging van het Evangelie, begeert een vrijheid die ongekend is”, aldus ds. Zonnenberg. „Een vrijheid, niet om vrij te zijn van de boeien, een blok of vunzig hok, maar een vrijheid in de ruimte bij de Heere Jezus Christus. Dat boeide hem!”

Op de begraafplaats sprak de jongste zoon van de overledene.

Ds. Cammeraat werd op latere leeftijd predikant en diende de hervormde gemeenten te Wijk bij Duurstede en Krabbendijke. De afgelopen ruim acht jaar was hij pastoraal medewerker voor de ouderen in de hervormde gemeente van Ochten. „Tot kort voor zijn overlijden mocht hij bezig zijn in dienst van zijn Zender.”

Lees ook:

Ds. T. Cammeraat (PKN) overleden (rd.nl, 18-09-2018)