Ds. P. Mulder nieuwe rector Theologische School GG

Ds. P. Mulder. beeld RD, Anton Dommerholt

Ds. P. Mulder wordt de nieuwe rector van de Theologische School van de Gereformeerde Gemeenten (GG). Dat deelde het curatorium woensdag mee.

De predikant van de gereformeerde gemeente Tricht-Geldermalsen volgt daarmee ds. A. Moerkerken op. Ds. Moerkerken is vanwege het bereiken van de leeftijd van zeventig jaar met ingang van het cursusjaar 2017-2018 niet meer beschikbaar als rector en vaste docent. Ds. Moerkerken werd in 1996 rector van de predikantenopleiding van de GG, als opvolger van ds. K. de Gier.

Ds. Mulder werd door de generale synode van 2013 gekozen als vaste docent in de plaats van ds. L. Blok. Ds. Mulder was sinds 2007 al vakdocent kerkgeschiedenis.

De predikantenopleiding heeft drie vaste docenten: ds. G. J. van Aalst (Klaaswaal), ds. G. Clements (Gouda) en ds. P. Mulder (Tricht-Geldermalsen). Daarnaast zijn er de vakdocenten ds. J. M. D. de Heer (Middelburg-Centrum) en ds. D. de Wit (Borssele). De eerder dit jaar overleden ds. L. Terlouw (Utrecht) was ook vakdocent.

Ds. A. Schot (Nunspeet) heeft de plaats ingenomen van het recent overleden curatoriumlid ds. P. Melis, deelde het curatorium woensdag mee.

---

Lees ook:

Afscheid ds. Moerkerken van Boezemsingel: loslaten valt niet mee (RD.nl, 09-06-2017)

Ds. P. Mulder vaste docent GG-opleiding (Reformatorisch Dagblad, 19-10-2013)

De nieuwe rector van de Boezemsingel - Ds. Moerkerken: ,,Ik heb gevoeld dat het zo niet verder meer kon gaan” (Reformatorisch Dagblad, 26-09-1996)

Afscheid ds. K. de Gier van de Theologische School (1) (De Saambinder, 07-09-1995)

Afscheid ds. K. de Gier van de Theologische School (2) (De Saambinder, 14-09-1995)