Ds. G. A. Termaat doet intrede in Leerdam

Ds. G. A. Termaat. beeld RD

Ds. G. A. Termaat uit Werkhoven is zondagochtend bevestigd als predikant van de hervormde wijkgemeente Centrum-Oost van de Protestantse Gemeente Leerdam en heeft in diezelfde dienst ook intrede gedaan.

Prof. dr. G. van den Brink ging in het gedeelte van de bevestiging voor. Hij preekte over 1 Korinthe 1:21, met als thema ”Het draait om de prediking”. Na de bevestiging zong de gemeente de predikant Psalm 134:3 toe.

Ds. Termaat preekte over 1 Korinthe 2 met als thema ”Het gaat om Jezus”. Aansluitend werd de predikant toegesproken door burgemeester Fröhlich van de burgerlijke gemeente Vijheerenlanden. Vervolgens sprak ds. H. Markus, wijkpredikant van de hervormde wijkgemeente Leerdam-West, namens de classis Zuid-Holland-Zuid, de werkgemeenschap van predikanten in de ring van gemeenten regio Gorinchem, de kring van predikanten rond Leerdam, de Algemene Kerkenraad en het ministerie van predikanten van de Protestantse Gemeente Leerdam en als consulent. Ten slotte sprak ouderling J. den Besten, namens de wijkkerkenraad en als voorzitter van de beroepingscommissie.