Dr. Van Bekkum deeltijddocent aan ETF Leuven

Dr. Van Bekkum. beeld Peter Leenhouts

Dr. K. van Bekkum wordt per 1 augustus 2018 universitair hoofddocent Oude Testament aan de Evangelische Theologische Faculteit (ETF) in Leuven. Dat maakte de Belgische instelling donderdag bekend.

Dr. Van Bekkum is in deeltijd benoemd in Leuven. Hij blijft tevens verbonden aan de Theologische Universiteit Kampen (TUK) van de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt (GKV). Daar is hij sinds 2012 universitair docent Oude Testament. Vanaf 2016 is hij bovendien predikant binnen de GKV met een bijzondere opdracht voor theologisch onderwijs en onderzoek.

De oudtestamenticus promoveerde in 2010 in Kampen op een proefschrift over de geschiedenis van de komst van het volk van Israël in Kanaän. Tussen 2000 en 2010 was hij adjunct-hoofdredacteur van het Nederlands Dagblad. Hij levert op de website van het Reformatorisch Dagblad regelmatig een bijdrage aan theologenblogs van onderzoekers uit Kampen en Apeldoorn.

Het wetenschappelijke werk van dr. Van Bekkum focust volgens de ETF op de literaire, historische en theologische betekenis van de Bijbelboeken Genesis tot 2 Koningen. „Daarmee vult hij het onderzoek aan van zijn Leuvense collega’s prof. dr. Mart-Jan Paul en ook prof. dr. Markus Zehnder, die na zijn recente vertrek naar Biola University in de Verenigde Staten voor twintig procent aan de ETF Leuven verbonden blijft”, aldus decaan prof. dr. Andreas Beck donderdag. Volgens ETF-rector prof. dr. Patrick Nullens bevestigt de aanstelling van dr. Van Bekkum de goede samenwerking tussen Kampen en Leuven.

---

Zie ook:

Van Bekkum predikant in GKV (Reformatorisch Dagblad, 3 juni 2016)

Dr. Van Bekkum universitair docent Kampen (Reformatorisch Dagblad, 4 juni 2012)

Bijbeltekst, geschiedenis en archeologie (Theologia Reformata, 1 september 2011)

TU Kampen benoemt vier onderzoekers (RD.nl, 20 december 2010)

Eerlijk lezen Bijbel niet strijdig met gezag – Proefschrift over intocht van volk Israël in Kanaan (Reformatorisch Dagblad, 16 maart 2010)