Pakistaanse moslim doodt zus na huwelijk met christen

Mubeen Rajhu. beeld AP/K. M. Chaudary

Het huwelijk van zijn 18-jarige zus met een christelijke man, was volgens de 24-jarige Pakistaanse moslim Mubeen Rajhu zo’n aantasting van de eer van de familie, dat hij niet anders kon dan zijn eigen zuster vermoorden.

De man schoot zijn zus in augustus door het hoofd. De zaak kwam deze week naar buiten, nadat persbureau Associated Press het dossier van Rajhu inzag en sprak met de begin september opgepakt dader.

Rajhu zit in afwachting van zijn berechting vast in Lahore. Tegen zijn collega’s zou Rajhu zijn moordplannen al van tevoren hebben aangekondigd, nadat zij zijn zus Tasleem samen met een christelijke man hadden gezien.

Voordat hij een einde maakte aan het leven van zijn zus, eiste Rajhu van haar dat ze zou zweren niet met de christelijke man zou trouwen, zelfs niet als deze zich zou bekeren tot de islam en serieus van Tasleem zou houden. Hij vertelde zijn zus dat hij in dat geval enorm gezichtsverlies zou lijden. „Maar ze wilde niet luisteren. Dat kon ik niet over mijn kant laten gaan. Ik kon nog maar aan één ding denken: dat ik haar moest doden. Ik had geen keuze.”

Volgens één van de collega’s van Rajhu zouden andere moslims al maandenlang er bij hem op hebben aangedrongen iets te doen aan ‘de zaak’ van zijn zuster.