Christenen in China toch ‘naar de kerk’ via Taiwanese zender

De Presbyteriaanse Kerk in Taiwan gaat kerkdiensten uitzenden voor Chinese christenen die door de antireligieuze campagne van president Xi beroofd zijn van hun kerken en plaatsen van samenkomst.

Dat meldden Bas Belder en Walter van Luik, deelnemers aan het Taiwan International Religious Freedom Forum van eind vorige week, maandag namens de eurofractie ChristenUnie-SGP.

Volgens pastor Lyim Hong-Tiong, secretaris-generaal van de Presbyteriaanse Kerk in Taiwan, zal de sterke zender van Radio Taiwan International worden ingezet via de korte golf, zodat „gelovigen nog steeds op zondag het Woord van God kunnen beluisteren en daarmee hun geloof en geestelijke groei kunnen voeden.”

Lyim Hong-Tiong noemt de zuivere verkondiging van het Evangelie in China van elementair belang, omdat de Chinese Communistische Partij (CCP) de christelijke theologie wil aanpassen aan haar atheïstische ideologie. „Naar wij vurig hopen, zullen Chinese kerken en christenen met eenvoudige radiotransistors op publieke plaatsen toch deel kunnen nemen aan erediensten.”