Cgk Dordrecht neemt Zuidhovenkerk weer in gebruik

Plaatselijk kerknieuws
beeld Zuidhovenkerk Zuidhovenkerk

De christelijke gereformeerde Zuidhovenkerk in Dordrecht opent zondag voor het eerst haar deuren na een grondige renovatie. De kerk, een verbouwde boerderij, werd in 1965 door de christelijke gereformeerde kerk (cgk) in gebruik genomen. Twee jaar eerder was de gemeente geïnstitueerd. De vloer van de boerderijkerk was dringend aan vervanging toe, vertelt ds. G. J. H. Vogel, predikant van de gemeente. „De kerk heeft nu een nieuwe vloer met vloerverwarming.” Tijdens de werkzaamheden, die begin deze zomer van start gingen, kreeg de kerk ook nieuwe verlichting. „En het bruine interieur is licht geschilderd, waardoor de kerk nu een heel andere uitstraling heeft.”

Gedurende de renovatie kerkte de gemeente in de Kandelaarkerk van de gereformeerde kerk vrijgemaakt. „Eén middagdienst zijn we te gast geweest bij de christelijke gereformeerde kerk-centrum, omdat we niet in de Kandelaarkerk terechtkonden. Dat was sinds de instituering van onze gemeente niet eerder voorgekomen.”

De Zuidhovenkerk biedt plaats aan zo’n 540 kerkgangers. De kosten van de renovatie zijn onder de begrote 500.000 euro gebleven.


Zie ook:

Ds. Vogel doet intrede in cgk Dordrecht-Zuid (Reformatorisch Dagblad 10-09-2012)