Blindenbibliotheek geeft Bijbel uit in grote letter

De ondertekening van de licentieovereenkomst voor de Herziene Statenvertaling in grote letter. V.l.n.r.: G. J. J. Karsten (Royal Jongbloed), G. J. Cornet (CBB) en I. A. Kole (Stichting Herziening Statenvertaling). beeld CBB

De Christelijke Bibliotheek voor Blinden en Slechtzienden (CBB) gaat een Bijbel in grote letter uitbrengen. De uitgave verschijnt in de Herziene Statenvertaling (HSV).

De licentieovereenkomst voor de Bijbeluitgave in grootletter is woensdagmorgen ondertekend door G. J. Cornet, algemeen directeur van de CBB, I. A. Kole, bestuurssecretaris van de Stichting Herziening Statenvertaling, en G. J. J. Karsten namens drukkerij en uitgeverij Royal Jongbloed.

De Bijbel is vanaf komend najaar beschikbaar in gedrukte en digitale vorm. De uitgave in grootletter is volgens de CBB met name bedoeld voor beginnende slechtzienden. „Zij kunnen kleine letters niet meer lezen, maar zijn nog niet toe aan een gesproken versie.”

De gedrukte versie bestaat uit tien ingebonden delen. De digitale versie is te gebruiken op onder meer een tablet. De tekst kan dan op het beeld vergroot worden of naar digitaal braille worden omgezet.