Flentrop bouwt drieklaviers orgel voor Royal College of Music Londen

Impressie van het nieuwe Flentroporgel voor de Amaryllis Fleming Concert Hall van het Royal College of Music in Londen. beeld Flentrop Orgelbouw Flentrop Orgelbouw
3

Flentrop Orgelbouw heeft de opdracht gekregen een nieuw orgel te bouwen voor de Amaryllis Fleming Concert Hall van het Royal College of Music in Londen.

Het nieuwe drieklaviers instrument (34) registers moet het huidige orgel in de Amaryllis Fleming Concert Hall vervangen, dat ruim honderd jaar dienst heeft gedaan. Het nieuwe instrument krijgt mechanische sleepladen, een mechanische speeltractuur en een electrische registerbediening met een settercombinatie. In januari 2018 moet het nieuwe orgel gerealiseerd zijn.

Frits Elshout van Flentrop is vereerd dat zijn bedrijf is uitgekozen om het nieuwe orgel voor het Londense conservatorium te bouwen. „We zien het als een eer en een uitdaging om een instrument te bouwen voor een instituut met zo’n wereldwijde faam.” Het instrument zal volgens Elshout geen kopie van een historisch orgel worden. „Het zal een nieuwe creatie zijn waarin de kennis die we gedurende jarenlang werk aan belangrijke restauraties en reconstructies zal worden geïmplementeerd.”

Professor Colin Lawson, directeur van het Royal College of Music, stelt verheugd te zijn dat de studenten van zijn opleiding straks kunnen genieten van een nieuw orgel en kunnen profiteren van de enorme ervaring en het grote vakmanschap van Flentrop Orgelbouw.

Klik voor meer informatie over het Royal College of Music in Londen.