Fijn om praktisch bezig te zijn

Advertorial Van Ree Accountants
Van Ree Accountants

Zijn studiekeuze heeft Jaap Schouten gemaakt na goede gesprekken met zijn decaan. Hij heeft allerlei mogelijkheden op een rijtje gezet en is gaan schrappen. Bedrijfseconomie en accountancy bleven over. De keuze voor hbo accountancy blijkt de goede te zijn.

In het tweede jaar van zijn voltijdstudie ging Jaap op zoek naar een stageplaats. In het gesprek met Van Ree Accountants kwamen andere mogelijkheden aan bod. Jaap besloot te switchen van een voltijd- naar een deeltijdstudie. Sinds september 2019 gaat hij op vrijdag naar school en werkt hij van maandag tot en met donderdag. “Studeren is leuk. Bij voltijd heb je veel vrije tijd, soms mis ik dat wel. Ik had het ook in voltijd af kunnen maken,” licht Jaap toe. “Maar ik heb nu meer uitdaging. En ook meer voldoening. Ik voeg iets toe, ik ben nuttig bezig.” Jaap vertelt dat hij in een heel nieuwe wereld is beland. “Je hebt een beetje theoretische kennis en daarmee ga je aan de slag. Het werk is nieuw. Qua opleiding kwamen daar ook nog eens nieuwe docenten en studiegenoten bij.” Hierdoor is de keuze voor een overstap niet gemaakt van de ene op de andere dag. De studieadviseur van school heeft meegedacht. Maar met name in de gesprekken met Van Ree voelde Jaap de bereidheid om mee te werken aan het verdere traject, zowel van studie als van werk. “Ik sta er niet alleen voor. Mijn collega’s tonen belangstelling naar mijn opleiding en naar hoe het met me gaat. Ik ben goed ingewerkt. Daardoor is veel onzekerheid weggenomen. “Zowel vanuit school als bij Van Ree word ik goed begeleid.”

Zowel vanuit school als bij Van Ree word ik goed begeleid

“Eigenlijk komt het dus neer op je hart volgen,” vertelt Jaap. Dat doet hij met een glimlach, want hij staat nuchter in het leven. Als beginnend assistent accountant is hij voornamelijk werkzaam in de zogenoemde controlepraktijk. Cliënten kiezen ervoor hun jaarrekening en stukken te laten controleren. Jaap voert deze controles uit bij verschillende organisaties. Hij heeft plezier in wat hij doet. “Mijn werk is heel afwisselend. Ik zit steeds ergens anders, ik kom op zoveel verschillende plekken! Ik ontmoet steeds andere mensen en maak veel contacten. Ik ben heel praktisch bezig en van daaruit betrokken bij een organisatie.”

Mijn werk is heel afwisselend

“Ik ben tevreden met wat ik nu doe,” zegt Jaap. Met nog een aantal jaren studie voor de boeg heeft hij voor de toekomst een duidelijke wens: “Het lijkt me mooi om vanuit Van Ree voor langere tijd betrokken te zijn bij cliënten om relaties op te bouwen en te helpen met wat zij willen.”

Ik wil voor langere tijd betrokken zijn bij een cliënt

Van Ree Accountants
Maarsbergseweg 20
3956 KW Leersum
Postbus 1
3956 ZR Leersum
0343-415940
www.vanreeaccountants.nl