Nominaties christelijke kinderboekenprijzen 2019

3

Stichting Platform Christelijke Kinderboeken heeft de nominaties voor de christelijke kinderboekenprijzen van 2019 bekend gemaakt.

”Het Hoogste Woord” –voor het beste christelijke boek van het jaar– wordt toegekend door een vakjury. Genomineerd zijn hiervoor: Willeke Brouwer (”Lotte laat maar. De verwoestende puppy”), Elizabeth Visser (”De macht van het Wonderwoud”) en Willemijn de Weerd (”Kikkervisjes in de soep”).

In het najaar van 2018 zijn negen titels aangemeld voor Het Hoogste Woord. De winnaar ontvangt een geldbedrag en een beeld van keramiek, ontworpen en vervaardigd door Henny van Hartingsveldt.

In 2018 won Jeanette Molema deze prijs voor ”Onder vuur”.

Voor de EigenWijsPrijs brengen leerlingen van christelijke basisscholen hun stem uit. Ook hiervoor konden uitgeverijen boektitels aandragen. Daaruit is een shortlist van 14 titels samengesteld; bijna 2.500 leerlingen lazen deze boeken als klas of als EigenWijsLeesraad en brachten hun stem uit.

De auteurs die de meeste stemmen kregen zijn genomineerd voor de EigenWijsPrijs. Dat zijn: Liesbeth van Binsbergen (”Welkom bij de welpen”), Gisette van Dalen (”Het geheim van groep 6”) en Bram Kasse (”Pas op voor de boef”) voor de categorie groep 3-5 en Willeke Brouwer (”Silvester en de onhandige dief”), Leanne van Spronsen (”Vast”) en Leendert van Weezel (”De laatste valkenjacht”) voor de categorie groep 6-8.

De bekendmaking van de winnaars van deze prijzen zal plaatsvinden op een feestelijke bijeenkomst op een nog nader te bepalen datum en locatie.

www.christelijkekinderboeken.nl