Drie nominaties voor het beste christelijke kinderboek van 2017

9

De vakjury van de Stichting Platform Christelijke Kinderboeken heeft drie titels genomineerd voor het Hoogste Woord, de prijs voor het beste christelijke boek.

Het gaat om ”Onder vuur” van Jeanette Molema, ”Wonderlijke verhalen uit het Sleutelbos” van Anke van der Pol en om ”Een stip aan het einde van de wereld” van Femmie van Santen.

De winnaar ontvangt een geldbedrag en een beeld van keramiek, gemaakt door Henny van Hartingsveldt. In 2017 won Ineke Kraijo deze prijs voor ”Vechten tegen de golven”.

Ook de nominaties voor de EigenWijsPrijzen van de christelijke kinderjury zijn bekendgemaakt. Bijna 3000 kinderen brachten hun stem uit.

De genomineerden in de categorie groep 3-5 zijn: ”Mees en Tijn op jacht in het ziekenhuis” van Ina van der Beek, ”Battje en de bandenprikker” van Simone Foekens en ”De ontdekking van de onbegrijpelijke kasteelcode” van Bert Wiersema.

In de categorie groep 6-8 zijn de genomineerden: ”Onder vuur” van Rijk Arends, ”Noodsprong” van Gisette van Dalen en ”Uitbarsting op Lanzarote” van Bert Wiersema.

De winnaars van de EigenWijsPrijs ontvangen eveneens een geldbedrag en een unieke, ingelijste foto.

De winnaars worden op vrijdag 28 september bekendgemaakt op een bijeenkomst in Hart van Vathorst in Amersfoort.