De Nationale Voorleesdagen van start met Nationaal Voorleesontbijt

Prinses Laurentien las voor bij het Nationale Voorleesontbijt in 2017. beeld Stichting CPNB

Met de honderden Voorleesontbijten op kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, bibliotheken en scholen in het hele land gaat woensdag 24 januari de 15e editie van de campagne De Nationale Voorleesdagen van start. Talloze bekende en onbekende Nederlanders lezen voor aan peuters en kleuters om het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren.

De campagne, die tot en met 3 februari duurt, is een initiatief van Stichting Lezen en wordt georganiseerd door Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek.

De doelgroep van De Nationale Voorleesdagen bestaat uit ouders van kinderen tussen een halfjaar en 6 jaar, in het bijzonder van de kinderen die peuterspeelzalen of kinderdagverblijven bezoeken.

De Openbare Bibliotheken zijn de belangrijkste bemiddelende partijen in het aanspreken van deze doelgroep. Zij benaderen jaarlijks peuterspeelzalen en kinderdagverblijven om hen te informeren over De Nationale Voorleesdagen. Ook de groepen 1 en 2 van de basisschool kunnen meedoen aan de Voorleesontbijten.