Amerikaanse roman over de kracht van muziek

Nadat hij zijn vader op het podium vol in zijn gezicht geslagen heeft, zijn gitaar vernield heeft en zijn ring van zich af gesmeten, trekt Cooper met een zwaar hart de vrije wereld in. Hij neemt het hele vermogen van zijn vader mee, steelt diens lievelingsgitaar en wil léven. Maar in de echte wereld komt hij bedrogen uit.

Totdat Daley zijn pad kruist. Samen maken ze wonderschone muziek. Wanneer de manager van Daley in een jaloerse bui een einde wil maken aan het leven van Cooper, verandert alles. Cooper blijft verminkt en alleen achter. Is er nog een weg terug naar huis?

”Ver van huis” is de nieuwste roman van Charles Martin, bomvol gitaarmuziek, emoties en beproevingen. Het boek onthult de intense kracht van muziek als gave, met een helende werking. „Muziek raakt de ziel, geneest waar wonden zijn en wast schoon”, zoals Charles Martin het zelf verwoordt.

Cooper is ongekend muzikaal, en mag zijn talent inzetten om mensen aan te raken en om met zijn liederen naar God te wijzen. Wanneer hij zijn talent voor eigen roem gaat inzetten, gaat zijn leven bergafwaarts. Maar hoeveel zonden er ook aan zijn handen kleven, er is altijd een omkeer mogelijk. Er is altijd een nieuw begin, er is altijd genade te verkrijgen bij God.

Dwars door dit ongelooflijk mooie verhaal heen is dat de tijdloze waarheid die de auteur wil delen. Er is een Vader, Die je tegemoetkomt wanneer je met berouw huiswaarts keert. Je bent nooit te ver van huis.

Boekgegevens

”Ver van huis”, Charles Martin; uitg. Voorhoeve, Utrecht, 2017; ISBN 978 90 297 2641 2; 349 blz.; € 21,99.