Aan de slag: doe mee met de RD-illustratiewedstrijd!

beeld Getty Images/iStockphoto

Illustreren is een vak apart. Er komt creativiteit bij kijken, maar er zijn ook beperkingen: de illustratie moet passen bij een verhaal en moet voldoen aan de wensen van de opdrachtgever.

Om nieuw talent boven water te krijgen, organiseert het Reformatorisch Dagblad een illustratiewedstrijd. Christine Stam-van Gent uit Kampen heeft een verhaal geschreven, waarbij deelnemers een passende illustratie kunnen maken.

Voorwaarden

1. Deelname is mogelijk vanaf 16 jaar.

2. De illustratie wordt aangeleverd op A4-formaat (digitaal of op papier).

3. Meerdere inzendingen per persoon zijn mogelijk, met een maximum van drie.

4. Alle technieken zijn toegestaan, van potloodtekening tot fotografie, van collage tot digitaal werk.

5. De inzendingen worden anoniem beoordeeld door een jury bestaande uit illustrator Marijke ten Cate, schrijfster Christine Stam-van Gent en RD-redacteur Rudy Ligtenberg.

6. De jury beoordeelt de inzendingen op originaliteit, creativiteit en functionaliteit.

7. De inzendingen kunnen tot uiterlijk zaterdag 15 september worden ingeleverd, bij voorkeur via e-mail (redsecr@refdag.nl), of per post (Reformatorisch Dagblad, t.a.v. Redactiesecretariaat, Postbus 670, 7300 AR Apeldoorn) onder vermelding van ”Illustratiewedstrijd”.

8. De uitslag wordt bekendgemaakt in het Reformatorisch Dagblad van zaterdag 13 oktober.

9. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

10. Mensen die als professioneel vormgever of illustrator actief zijn en medewerkers van EMG zijn uitgesloten van deelname.

Prijzen

De winnaar van de wedstrijd krijgt een TOPcursus van illustrator Marijke ten Cate aangeboden. De tweede- en de derdeprijswinnaars ontvangen het boek ”De verbeelders. Nederlandse boekillustratie in de twintigste eeuw” van Saskia de Bodt (red.).

Als aanmoedigingsprijs stelt uitgeverij Columbus ”Neushoorn en narwal. Kijk en zoek in de schepping” van Corien Oranje en Marieke ten Berge beschikbaar.

Klik hier voor meer informatie.