Recept: aardappelgoulash
Schrijvers van columns krijgen de meeste reacties als ze een pittig standpunt innemen. Receptenmakers krijgen vooral post als –zeg– een ingrediënt wel in de lijst met benodigdheden staat, maar niet terugkomt bij de bereiding. Stukken saaier natuurlijk, maar gelijk hebben ze, die oplettende lezers.
Andere reacties zijn er ook. De gezellige, waarin je hoort hoe een gerecht zijn plek vindt in de keuken van een ander, zijn het leukst. De berichtjes van alle Petra’s, Henken, Karins, Kitty’s, Carla’s, Inekes, Marjannen en Mariannes die laten horen dat ze de cake, de salade of wat dan ook voor herhaling vatbaar vonden. Die vragen of ze een ingrediënt kunnen vervangen door iets anders. Die vertellen dat ze, net als ik, ook een ei-ui-tomaatgerecht leerden maken van hun vader (en dat het bij hen wel een naam kreeg: ”smurrie”). Of die een tip doorgeven. Zo kwam er onlangs een mail binnen met „zomaar wat bespaartips” van een lezer die kans zag mijn driepansgerecht in één pan te bereiden.
Dat bracht ons (dank, lieve lezer) op het volgende idee: een serie ”Zuinig aan in de keuken”, waarin we de lekkerste, bijzonderste en –qua geld en energie– zuinigste lezersrecepten doorgeven. Mailen kan naar rdmagazine@rd.nl met als onderwerp ”zuinig aan”. Ik geef een voorzet met deze goulash. Uit één pan en zonder vlees uiteraard.