Wisselende aanpak bij horeca van controle QR-codes op terrassen
Nederlandse horecazaken hebben verschillende manieren voor het controleren van QR-codes op terrassen, wat vanaf zaterdag verplicht is. De Rotterdamse horecaondernemer Derk-Jan Wooldrik gaat gasten aan de tafels controleren wanneer ze gaan zitten, terwijl bijvoorbeeld Khalid Oubaha in Nijmegen zijn terras gaat afzetten en de toestroom van gasten controleert.
Maarten Hinloopen, eigenaar van zeven Haagse horecazaken, denkt ook aan de tafels te gaan controleren op zijn terrassen. „Dat doen we binnen al, maar daar is het wel overzichtelijker”, meent de ondernemer. „We rommelen maar wat aan, maar dat doet de overheid ook”, aldus Hinloopen. De Amsterdamse ondernemer Michel Pais, die drie zaken bezit, gaat ook aan de tafels controleren.
Wooldrik ziet geen problemen met de nieuwe maatregelen. Hij heeft in Parijs gezien hoe controles op terrassen verlopen en denkt dat dat in Nederland ook goed toepasbaar is. Oubaha, die behalve in Nijmegen ook zaken heeft in Arnhem en Enschede, uit meer onvrede over de maatregelen. Hij vraagt zich af waarom hij niet gewoon na middernacht open mag blijven zonder nieuwe mensen binnen te laten. Op zijn terras ziet hij geen mogelijkheid om aan de tafels te controleren. „Je raakt dan het overzicht kwijt.”