Boete geëist voor fataal bedrijfsongeval in Dodewaard

Binnenland

Tegen een warenhuis is donderdag 40.000 euro boete waarvan de helft voorwaardelijk geëist voor het overtreden van de arbeidsvoorschriften. Bij een bedrijfsongeval in een magazijn van het bedrijf kwam een 15-jarige jongen uit Kesteren om terwijl hij op een heftruck reed.

De 15-jarige invalkracht uit Kesteren was te jong en had geen certificaat om een vorkheftruck te besturen. Op 26 februari 2020 rond 16.00 uur viel de jongen bij een manoeuvre in een magazijn van Van der Garde’s Warenhuis in Dodewaard uit de heftruck en kwam met zijn hoofd op de werkvloer terecht. Het fatale ongeval was een klap voor het bedrijf en sindsdien wordt er streng op toegezien dat iedereen de juiste papieren heeft, zei de bedrijfsleider donderdag op de strafzaak in Zwolle.

Het ongeval heeft in veel bedrijven in de regio aandacht gekregen, zei de bedrijfsleider. ,Het is verschrikkelijk dat dit is gebeurd, voor de familie maar ook voor ons team.’’ De officier van justitie vond een boete op zijn plaats. ,Geert is dood’’, zei de officier van justitie over het slachtoffer, maar hij hoopt dat dit een waarschuwing is. ,Ik denk dat in veel bedrijven jonge jongens op een vorkheftruck rondrijden. En ik hoop dat die bedrijven hierover gaan nadenken.’’ Het viel hem op dat in een groot bedrijf als deze de papieren ten tijde van het noodlottige ongeval niet op orde waren.

De vader van het slachtoffer is niet rancuneus tegenover het warenhuis. ,Wij verliezen onze zoon maar het bedrijf heeft dit ook niet gewild.’’

Het vonnis van de rechtbank volgt op 7 oktober.

We vragen u enkel voor persoonlijk gebruik onze content te kopiëren. Het delen van deze content met anderen is niet toegestaan © Reformatorisch Dagblad 2023.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl.