Economie

Wall Street veert op na zware koersverliezen

De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met mooie winsten geopend, waarmee iets wordt goedgemaakt van de zware koersverliezen van een dag eerder door de vrees voor een tweede golf van coronabesmettingen. Het ging donderdag om de grootste dalingen op één handelsdag in ongeveer drie maanden.

ANP
12 June 2020 15:43Gewijzigd op 16 November 2020 19:32

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang 3 procent hoger op 25.847 punten. De brede S&P 500 steeg 2,5 procent tot 3079 punten en de technologiebeurs Nasdaq ging 2,4 procent omhoog tot 9716 punten.

Het sentiment op Wall Street kwam onder grote druk te staan door een toenemend aantal nieuwe besmettingen in verschillende Amerikaanse staten, waardoor de hoop op een snel einde van de coronacrisis de kop werd ingedrukt. Daarnaast kwam de Federal Reserve op woensdag met sombere vooruitzichten voor de Amerikaanse economie, die eveneens nog op de stemming van beleggers wogen. De graadmeters daalden tot 6,9 procent.

De financiële sector op Wall Street toont enig herstel van de eerdere verliezen deze week. Het gaat bijvoorbeeld om Bank of America, Citigroup en Morgan Stanley met plussen tot bijna 5 procent. Ook vliegtuigbouwer Boeing veert met een winst van 11 procent op van de klappen van donderdag.

Aan het cijferfront gaat de aandacht onder meer uit naar softwareproducent Adobe die het afgelopen kwartaal profiteerde van het vele thuiswerken als gevolg van de maatregelen om het coronavirus in te dammen. De resultaten van het bedrijf achter onder meer beeldbewerkingsprogramma Photoshop gingen dan ook omhoog. Adobe won 5,6 procent.

De maker van sportkleding Lululemon Athletica had juist veel last van de coronacrisis omdat winkels gesloten werden. De omzet ging stevig omlaag in de afgelopen periode. Lululemon verwacht tegen het einde van deze maand zijn winkels allemaal te hebben heropend. Het aandeel verloor 1,8 procent.

Luchtvaartmaatschappij American Airlines denkt dat de omzet in het tweede kwartaal maar een tiende zal bedragen van die van vorig jaar. Het bedrijf zag de totale capaciteit van de vluchten die het uitvoerde met driekwart afnemen, maar denkt wel de grootste dip achter de rug te hebben. American won 13 procent. Branchegenoten Delta Air Lines en United Airlines stegen tot ruim 10 procent.

Daarnaast kan de failliete autoverhuurder Hertz Global op belangstelling rekenen. Hertz heeft een rechter gevraagd om toestemming om voor 1 miljard dollar aan aandelen te verkopen om te profiteren van de sterk gestegen beurskoers. Hertz vroeg vorige maand faillissement aan omdat vanwege de crisis de vraag naar huurauto’s was ingestort. Het bedrijf is bezig met een herstructurering van zijn schulden, maar is nog steeds genoteerd. De koers van Hertz sprong 50 procent omhoog.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer