Economie

Beurzen blijven dicht bij huis

De Europese beurzen bleven donderdag dicht bij huis. Beleggers verwerkten het rentebesluit van de Zweedse centrale bank. De Riksbank verhoogde de rente tot nul procent en maakte daarmee een einde aan een periode van vijf jaar met een negatief rentetarief. De Bank of England komt later op de dag ook met een rentebesluit.

ANP
19 December 2019 11:49Gewijzigd op 16 November 2020 17:47

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur vrijwel onveranderd op 606,08 punten. De MidKap klom 0,3 procent tot 905,79 punten. De beurzen in Londen en Parijs bleven vrijwel ongewijzigd. Frankfurt verloor 0,3 procent.

Speciaalchemieconcern DSM was de grootste daler in de AEX met een verlies van 1,2 procent. Tankopslagbedrijf Vopak voerde de stijgers aan met een winst van 1,4 procent. In de MidKap ging vastgoedbedrijf Wereldhave aan kop met een plus van 1,9 procent. Hekkensluiter was beursintermediair Flow Traders met een min van 2,7 procent na een adviesverlaging door UBS.

Bij de kleinere bedrijven won NSI 1,5 procent. Het vastgoedfonds heeft zijn programma voor het afstoten van bezittingen bijna afgerond. Door de verkoop van panden zal de leegstand in de gehele portefeuille afnemen. Accell bleef ongewijzigd. De Friese fietsfabrikant heeft een grote opdracht binnengehaald bij de politie voor e-bikes en fietsen.

VolkerWessels daalde 0,2 procent. De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) sleept het bouwbedrijf voor de rechter wegens het te laat informeren van de markt over het overnamebod van grootaandeelhouder Reggeborgh. Op de lokale markt steeg Ease2pay 3,1 procent. Aandeelhouder The Internet of Cars verstrekt de betalingsdienstverlener een kredietfaciliteit van 650.000 euro.

In Frankfurt verloor het Duitse modehuis Hugo Boss 3,5 procent na een adviesverlaging door Deutsche Bank. Clariant won 2,1 procent in Zürich. Het Zwitserse chemieconcern verkoopt het onderdeel Masterbatches voor 1,6 miljard dollar en kondigde aan geld terug te geven aan de aandeelhouders.

De euro was 1,1133 dollar waard tegen 1,1113 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd een fractie duurder op 60,94 dollar. Brentolie werd 0,1 procent duurder op 66,20 dollar per vat.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer