Economie

AEX doet stapje terug

De aandelenbeurs in Amsterdam deed dinsdag een stapje terug. Ook de andere Europese beurzen lieten overwegend kleine verliezen zien. De beurshandel stond opnieuw in het teken van de kwartaalcijfers van grote Europese bedrijven. Ook waren de ogen gericht op de Federal Reserve, die later op de dag begint aan zijn tweedaagse beleidsvergadering.

ANP
30 July 2019 09:14Gewijzigd op 16 November 2020 16:37

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,2 procent lager op 578,62 punten. De MidKap daalde 0,5 procent tot 821,40 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt zakten tot 0,5 procent en Londen won 0,1 procent.

Sterkste stijger bij de hoofdfondsen was vastgoedconcern Unibail-Rodamco-Westfield met een winst van 1,3 procent. ABN AMROsloot de rij met een verlies van 1,7 procent.

In MidKap was luchtvaartcombinatie Air France-KLM een grote daler met een verlies van 3,9 procent, na een tegenvallend handelsbericht van Lufthansa (min 5,7 procent). De Duitse luchtvaartreus sloot de eerste jaarhelft af met rode cijfers en waarschuwde dat zijn resultaten in de tweede helft van het jaar verder kunnen verslechteren. Vastgoedbedrijf Wereldhave (min 3,8 procent) noteerde ex dividend.

FastNed klom 2,8 procent op de lokale markt na goed ontvangen cijfers. De uitbater van snellaadstations zag de omzet, het aantal actieve klanten en de afzet van elektriciteit fors stijgen in de eerste jaarhelft. Wel nam de schuld toe. Curetis steeg 6,5 procent. Het Nederlandse biotechbedrijf gaat samenwerken met de Bosnische en Servische branches van AKO MED.

In Frankfurt zakte Bayer 3,8 procent. De chemiereus waarschuwde dat het moeilijker wordt om zijn jaardoelen te halen. Chipmaker Dialog Semiconductor, die ook met cijfers kwam, klom 2 procent.

In Londen steeg BP 3,3 procent. Het Britse olie- en gasconcern boekte meer winst in het tweede kwartaal, ondanks stevige prijsdruk in de sector. Reckitt Benckiser (RB) zakte 4 procent. Het Britse levensmiddelenconcern verlaagde zijn omzetverwachting.

De euro bleef vrijwel ongewijzigd op 1,1137 dollar. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,7 procent tot 57,26 dollar. Brentolie kostte 0,6 procent meer op 64,11 dollar per vat.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer