Soepbroodbol
Door de Italiaanse bol te vullen met soep hoef je geen kommen vies te maken. Met dit recept voor een snelle lunch dus lekker weinig afwas.
Bereiding
1.Snijd de bovenkant van de Italiaanse bol. Hol het brood uit en snijd het brood in blokjes van ongeveer 2 cm.
Pel de ui en de knoflook en snijd deze in snippers.
Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
Was de basilicum en snijd de helft klein. Houd de rest achter voor de garnering.
Verhit de olijfolie in een grote pan. Fruit hierin de ui en de knoflook glazig. Voeg indien gewenst de chilipeper toe.
Roer de tomaten, de blokjes brood en de gesneden basilicum door de ui.
Voeg 400 ml water met het stuk bouillontablet toe en breng dit aan de kook. Zet het vuur laag en laat de soep 10 minuten koken.
Laat de linzen uitlekken en en spoel ze af. Schep de linzen door de soep en warm dit nog even goed door.
- Schep de soep in de uitgeholde broodjes. Strooi er nog een paar blaadjes basilicum over en zet de kapjes van het brood er op.
Ingrediënten
4 Italiaanse bollen
1 ui
2 teentjes knoflook
600 gram rijpe tomaten
3 eetlepels verse basilicum
2 eetlepels olijfolie
1 chilipepertje
½ groentebouillontablet met minder zout
1 blik linzen (uitlekgewicht ca. 250 gram)