Binnenland

Salmonellabacterie op biefstuk Hoogvliet

Op biefstuk en biefstukreepjes van supermarktketen Hoogvliet is de salmonellabacterie aangetroffen, meldt voedselwarenautoriteit NVWA. Het gaat om diverse verpakte vleesproducten, zoals biefstuk met kruiden, gemarineerde biefstukreepjes en kogelbiefstuk met kruidenboter.

ANP
13 February 2019 10:00Gewijzigd op 16 November 2020 15:17

Consumenten kunnen op de website van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit precies zien om welke producten het gaat. Hoogvliet zelf roept consumenten op de producten niet te eten. De gevaarlijke darmbacterie werd tijdens een controle op een deel van de producten ontdekt.

Het eten van een product met de salmonellabacterie is vooral risicovol voor zwangeren, ouderen en jonge kinderen. Afgelopen december werden ook al vleesproducten van Hoogvliet uit de schappen gehaald om dezelfde reden.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer