IBS verspreidt City Bijbel in grote steden
Kerken in diverse Nederlandse steden gaan een zogeheten City Bijbel verspreiden om inwoners met het Evangelie te bereiken. De exemplaren van het Nieuwe Testament hebben een omslag met de naam van de desbetreffende stad en foto’s van karakteristieke plaatsen erop.
Dat heeft de initiatiefnemer, de Nederlandse tak van de International Bible Society (IBS), donderdag laten weten. Na een succesvolle lancering van de City Bijbel in Almere is de tijd volgens de organisatie rijp voor introductie in andere steden. Kerken in Amsterdam, Den Haag, Arnhem, Groningen en Maastricht hebben al proefbestellingen van honderd exemplaren gedaan, aldus directeur G. Oosterhuis.
IBS heeft 3000 kerken in het land benaderd met het initiatief. De organisatie kan voor de twaalf provinciehoofdsteden kant-en-klare omslagen leveren. Kerken in andere plaatsen kunnen eigen kaften bestellen. Het Nieuwe Testament in de versie van Het Boek, een parafrase van de Bijbel in hedendaags Nederlands, bevat zes pagina’s waarop de besteller een tekst over bijvoorbeeld de kerken in de desbetreffende plaats en desgewenst algemene en toeristische informatie kan laten drukken.
Doel van de actie is stadsgenoten te bereiken met het Woord van God zodat ze een persoonlijke relatie met Hem krijgen, aldus een woordvoerder van IBS vrijdagmorgen. Volgens hem staat het Nieuwe Testament in de versie van Het Boek dicht bij de hedendaagse mens. „Mensen die op die manier God leren kennen, komen vanzelf bij de hele Bijbel terecht”, verwacht hij.
Bij een bestelling van honderd exemplaren kost de City Bijbel 3,50 euro per stuk. IBS hoopt met die prijs uit de kosten te komen. Het is de bedoeling dat de kerken in een bepaalde plaats samenwerken om de City Bijbel gratis te verspreiden. Inmiddels hebben volgens IBS diverse kerken positief op de actie gereageerd.
In Almere krijgen nieuwe inwoners de City Bijbel als onderdeel van een algemeen promotiepakket. Op die manier bereiken de kerken daar ongeveer 500 adressen per maand met de Bijbel. Diverse mensen hebben daardoor de weg naar de kerk weten te vinden, aldus Oosterhuis.
Het project City Bijbel werd eerder in Duitsland gestart. Daar is het volgens IBS een groot succes. In meer dan vijftig steden gaan daar jaarlijks 800.000 exemplaren van de hand.