Consument

Herfst op de Balkan: de geur van geroosterde paprika

Het is een traditie in veel Balkanlanden: de bereiding van ajvar in de herfst. Ajvar is een puree gemaakt van onder andere geroosterde paprika.

Webredactie
4 October 2017 20:21Gewijzigd op 16 November 2020 11:37
beeld AFP
beeld AFP

Die paprika’s vormen de belangrijkste ingrediënten voor de ajvar. De bereiding is arbeidsintensief. Eerst worden de paprika’s geroosterd, daarna met de hand gepeld en ontdaan van vel en zaden. Vervolgens worden ze gemalen tot puree, die in glazen potten wordt bewaard.

Ajvar kent vele toepassingen: als smeersel op brood, als dipsaus of bij vleesgerechten.

Klik op de foto om de fotoserie te openen.

Meer over
Nieuws in beeld

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer