Topchefs koken met elkaar voor Sint-Maarten
Nederlandse topchefs gaan op zondag 1 oktober koken om geld in te zamelen voor de wederopbouw van het door orkaan Irma verwoeste Sint-Maarten. In totaal dertig topkoks komen bij elkaar in Hotel Okura in Amsterdam om een lunch te verzorgen, onder de naam Sint-Maarten Chef’s Table.
Toprestaurants zoals De Librije, De Lindenhof, Ciel Bleu en ’t Nonnetje komen koken in de grote keuken waar dertig Chef’s Tables zullen staan. Ook de eerste driesterrenchef van Nederland, Cees Helder, heeft zijn deelname toegezegd.
Elke tafel van tien personen krijgt een vijfgangenmenu inclusief aperitief, begeleidende wijnen, water en koffie. Per gang wordt er een gerecht van een andere sterrenchef uitgeserveerd. Een tafel van tien personen kost 3000 euro.
Het initiatief voor de benefietlunch is genomen door de top van culinair Nederland. Veel chefs hebben in het verleden gekookt bij een evenement op Sint-Maarten en kennen het eiland en de bewoners.