Weinig beweging op Europese beurzen
De Europese aandelenbeurzen schommelden donderdagochtend rond de slotstanden van een dag eerder. Beleggers waren onder andere in afwachting van de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Europese Centrale Bank (ECB) en het banenrapport van salarisstrookverwerker ADP.
De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,1 procent lager op 510,72 punten. De MidKap daalde een fractie tot 796,92 punten. Londen en Frankfurt toonden eveneens nauwelijks beweging, Parijs zakte 0,3 procent.
Grootste daler in de AEX was telecom- en kabelbedrijf Altice met een min van 1,7 procent. De verzekeraars NN Group en Aegon gingen aan kop met winsten van 1,2 procent en 0,6 procent.
In de MidKap stond voedingsbedrijf Wessanen onderaan met een verlies van 1,2 procent. Grootste stijger was luchtvaartmaatschappij Air France-KLM met een plus van 1,6 procent. TomTom bleef onveranderd. De navigatiedienstverlener werkt samen met Cisco aan een nieuwe technologie om sneller informatie over verkeersstromen te vergaren.
Op de lokale markt klom RoodMicrotec 3,5 procent. De chipdienstverlener zag de omzet in de eerste helft van het jaar flink groeien en verwacht dat de omzet over de komende paar jaar „substantieel” zal toenemen.
In Londen zakte Reckitt Benckiser 2 procent. Het Britse levensmiddelenconcern verlaagde zijn omzetverwachting vanwege de impact van de cyberaanval met Petya-ransomware. De cyberaanval zorgde onder meer voor productieproblemen in fabrieken.
AB Foods won 6 procent. Het Britse concern is positiever geworden over het boekjaar dankzij beter dan verwachte resultaten bij kledingketen Primark. In Parijs zakte Sodexo ruim 5 procent. De Franse cateraar en facilitair dienstverlener heeft voor de tweede keer dit boekjaar de prognose voor de omzetgroei verlaagd.
De euro was 1,1348 dollar waard, tegen 1,1336 dollar een dag eerder. De olieprijzen toonden wat herstel na de flinke daling op woensdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 1,2 procent tot 45,63 dollar. Een vat Brentolie kostte 1,1 procent meer op 48,30 dollar per vat.