Binnenland

Het is ieder voor zich bij de veiligheidsregio Zeeland

Bij de veiligheidsregio Zeeland werken bestuur en medewerkers vaak langs elkaar heen. Bovendien krijgen medewerkers te veel taken toebedeeld.

Redactie regio
31 January 2017 09:46Gewijzigd op 16 November 2020 09:42
beeld Provicom
beeld Provicom

Dat bleek maandag uit een onderzoek van bureau Twynstra Gudde, dat het functioneren van de veiligheidsregio tegen het licht hield.

Vaak worden besluiten genomen zonder een grondige analyse van een probleem. Bovendien wordt niet in de gaten gehouden hoe het beleid werkt, waardoor het niet kan worden aangepast. Ook als besluiten niet worden opgevolgd, worden er desondanks nieuwe besluiten genomen. Met interne expertise wordt verder niet genoeg gedaan en de ingehuurde externe experts hebben mede daardoor geen draagvlak.

De veiligheidsregio kampt daarnaast met financiële problemen. Gaten worden met gaten gevuld, aldus het rapport, dat spreekt van een „financieel kwetsbare organisatie.” De aangesloten gemeenten tonen bovendien „nauwelijks bereidheid” om hier iets aan te doen.

De vele problemen binnen de organisatie leiden ertoe dat werknemers gefrustreerd raken en zich niet gehoord voelen. Er is te weinig ruimte voor persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers. Het ziekteverzuim is daardoor hoog.

Daarnaast wordt er aan te veel onderwerpen gewerkt met te weinig mensen en middelen.

Veiligheidsregio’s zijn verantwoordelijk voor de brandweerzorg, het organiseren van rampenbestrijding en crisisbeheersing en de geneeskundige hulpverleningsorganisatie in de regio (GHOR).

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer