Buitenland

Zes jaar cel voor dood door curry

EASINGWOLD (ANP). De eigenaar van een Indiaas restaurant in het noorden van Engeland heeft maandag zes jaar cel gekregen, omdat een van zijn klanten is gestorven na het eten van zijn curry.

23 May 2016 19:42Gewijzigd op 16 November 2020 03:43

De 38-jarige Paul Wilson had bij zijn bestelling expliciet gezegd dat hij allergisch was voor pinda’s, maar kreeg toch een chicken tikka masala mee waarin pinda’s waren verwerkt. Hij raakte daardoor in shock en stierf in zijn woning.

Restauranteigenaar Mohammed Zaman werd veroordeeld wegens doodslag. Hij zou „roekeloos en arrogant” met de risico’s zijn omsprongen en zijn winst voor veiligheid hebben gesteld, meldt The Independent.

Het restaurant had amandelpoeder vervangen door poeder met pinda’s, omdat dat goedkoper is. Drie weken eerder moest een andere klant ook al naar het ziekenhuis omdat hij een zware allergische reactie kreeg.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer