Cultuur & boeken

Koken op één pitje

Titel:

Marianne Witvliet.
13 February 2002 10:07Gewijzigd op 13 November 2020 23:25

”De lekkerste eenpansgerechten”
Uitgeverij: Reader’s Digest, Amsterdam, 2001
ISBN 90 6407 590 5
Pagina’s: 352
Prijs: 36,26. Een maaltijd uit één pan toveren leek altijd voorbehouden aan studenten. Wie kent niet de beroemde chili con carne en alle varianten daarvan? Uitgeverij Reader’s Digest bewijst in ”De lekkerste eenpansgerechten” met meer dan 350 bladzijden dat er meer dan voldoende culinaire mogelijkheden zijn om op één pitje te koken. En niet alleen voor studenten.

Een lijvig kookboek, maar gemakkelijk open te leggen, is de eerste indruk van ”De lekkerste eenpansgerechten”. Wie erin bladert, loopt al snel het water in de mond. De meeste gerechten zijn op smakelijke kleurenfoto’s in beeld gebracht. Een grondige inleiding met productinformatie wil het kookplezier bevorderen.

De gerechten zijn overzichtelijk ingedeeld in categorieën, onder andere soepen, vlees-, vis-, wild- of gevogeltegerechten, vegetarische gerechten, pasta’s, pizza’s en salades. De rubrieken worden -los van het uitgebreide register achterin-, afzonderlijk voorafgegaan door een index, waardoor snel duidelijk wordt waar welk gerecht staat. Opvallend is het ruime aanbod van vegetarische gerechten, vaak te bereiden met een minimum aan mogelijkheden.

Ook valt in dit plezierige kookboek het gebruik van veel verse groenten op. Prettige bijkomstigheid is ook dat vrijwel alle benodigdheden bij de gewone supermarkt verkrijgbaar zijn. Dat is in recente kookboeken eerder uitzondering dan regel. De receptuur is opgebouwd in stappen om het koken te vergemakkelijken. Een aanrader dus!

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer