Eten printen op vakbeurs voor horeca
AMSTERDAM (ANP). Een lekkere maaltijd, vers uit de printer. Zulke moderne technologieën staan de komende dagen centraal op de Horecava, de vakbeurs voor restauranthouders en cafébazen. Het is de zestigste keer dat de beurs wordt gehouden. Locatie is de RAI in Amsterdam
De beurs besteedt ook aandacht aan andere innovaties. De Vegetarische Slager presenteert bijvoorbeeld de vegetarische bieflap, gemaakt van plantaardige eiwitten, vlees zonder vlees. Of Aquaponics, een systeem waarbij groenten worden geteeld op het water waarin vissen worden gekweekt, zodat plant en dier elkaar helpen.
Op de Horecava worden traditioneel ook tal van prijzen uitgereikt. Zo nemen brigades van toprestaurants het tegen elkaar op voor de Gouden Koksmuts. De beursvloer is tevens het strijdtoneel van het NK Biertappen, het NK Patisserie en het Open NK Pizzabakken
De Horecava is niet de enige grote beurs deze week. In de Jaarbeurs in Utrecht wordt de Vakantiebeurs gehouden.