Vierdaagseloper eet veel groente en fruit
NIJMEGEN (ANP). Vierdaagselopers eten veel meer groente en fruit dan de gemiddelde Nederlander. Dat blijkt uit een wetenschappelijk onderzoek dat tijdens de 99e Vierdaagse onder 3000 wandelaars wordt uitgevoerd.
Wandelende vrouwen eten nog meer fruit en groente dan de mannen. Opvallend is ook dat de consumptie van groente en fruit toeneemt naarmate de deelnemers ouder zijn, zei inspanningsfysioloog Maria Hopman donderdag.
De Gezondheidsraad adviseert om elke dag twee ons groente en twee stuks fruit te eten. De gemiddelde Nederlander haalt die dagelijkse hoeveelheid lang niet, maar de Vierdaagseloper zit er niet ver vanaf. De wandelaars moeten wel meer vette vis eten. Het is gezond omdat eenmaal per week te doen, maar net als de andere Nederlanders eet maar een op de vier lopers geregeld een visje.
De wetenschappers onderzoeken de gegevens van de wandelaars na de Vierdaagse nog verder. Ze willen weten of iemand die veel beweegt ook vanzelf gezonder eet.