Kerk & religie

SDOK: Christenen zien ontwikkelingen in Bangladesh met angst tegemoet

DHAKA. Christenen in Bangladesh vrezen voor hun toekomst nu de fundamentalistisch-islamitische partijen steeds meer macht lijken te krijgen door aanslagen die de laatste weken plaatsvinden. Dat meldde Stichting De Ondergrondse Kerk (SDOK) dinsdag.

Redactie kerk
10 February 2015 13:54Gewijzigd op 15 November 2020 16:34
In Dhaka vonden gisteren protesten plaats tegen de aanhoudende onlusten in Bangladesh. beeld EPA
In Dhaka vonden gisteren protesten plaats tegen de aanhoudende onlusten in Bangladesh. beeld EPA

De oppositie is niet tevreden met de gematigde koers van de regering en wil nieuwe verkiezingen. Sinds het begin van dit jaar zijn er bijna dagelijks (bom)aanslagen in het land. Daarbij zijn al enkele tientallen mensen om het leven gekomen.

Mocht er een fundamentalistisch-islamitische regering komen, dan zet dat de situatie van minderheden als christenen en hindoes in het land nog meer onder druk. In Bangladesh is 90 procent van de bevolking moslim en 1 procent christen.

SDOK-directeur Edwin Baelde: „De situatie in Bangladesh is niet direct te vergelijken met die in Irak en Syrië. De ingrediënten die een crisis kunnen veroorzaken, zijn echter wel aanwezig. Christenen in Bangladesh maken zich zorgen om wat komen gaat. Ze vragen zich af hoe hun toekomst en die van hun kinderen eruit ziet.”

Christenen in Bangladesh worden niet zwaar vervolgd. Kerken worden door de overheid toegestaan. Christenvervolging komt vooral voor in de vorm van sociale uitsluiting. Mensen krijgen geen werk omdat ze christen zijn, anderen krijgen geen toegang tot de waterpomp van het dorp.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer