Binnenland

Verdachte van fraude doodgeschoten tijdens aanhouding

Tijdens de aanhouding in Den Haag van twee verdachten van een omvangrijke fraude, is dinsdagmorgen een van hen doodgeschoten. Het gaat volgens het Openbaar Ministerie (OM) om een 27-jarige man. Of het slachtoffer door een politiekogel om het leven is gekomen, is nog onduidelijk.

ANP
3 February 2004 16:19Gewijzigd op 14 November 2020 00:56
DEN HAAG - De Rijksrecherche verricht onderzoek in een woning aan de Haagse Zuiderparklaan waar dinsdagochtend tijdens een aanhouding een verdachte van een omvangrijke fraude is doodgeschoten. Er werd bij het pand over en weer tussen politie en verdachten
DEN HAAG - De Rijksrecherche verricht onderzoek in een woning aan de Haagse Zuiderparklaan waar dinsdagochtend tijdens een aanhouding een verdachte van een omvangrijke fraude is doodgeschoten. Er werd bij het pand over en weer tussen politie en verdachten

Er werd bij een pand op de Haagse Zuiderparklaan over en weer tussen politie en verdachten geschoten, stelt justitie. Andere personen raakten niet gewond. De tweede man die in de woning was, is aangehouden.

Dinsdagmorgen vonden enkele huiszoekingen plaats op, buiten de Zuiderparklaan, niet nader genoemde adressen. De twee verdachten zouden worden aangehouden bij het begin van de huiszoeking. Tijdens een inval op een andere plaats is nog een verdachte aangehouden. Over de identiteit van het slachtoffer en de twee aangehouden verdachten zijn geen mededelingen gedaan.

De mannen worden verdacht van het ontduiken van enkele miljoenen euro’s aan loonbelasting en premies. Zij kwamen in beeld bij een strafrechtelijk onderzoek naar omvangrijke fraude met tewerkstellingen van mensen via uitzendbureaus.

De Rijksrecherche is begonnen met een onderzoek naar de schietpartij. De woordvoerder van het OM kon niet zeggen hoe vaak er door wie is geschoten. De politie heeft de directe omgeving van het pand aan de Zuiderparklaan afgezet. In een van de ramen aan de voorzijde zitten twee kogelgaten. Een lijkwagen heeft het stoffelijk overschot dinsdag in de voormiddag opgehaald. Het rechercheonderzoek was op dat moment nog niet afgerond.

De autoriteiten hebben de laatste jaren veel werk gemaakt van de aanpak van fraude door uitzendbureaus. Zo werken het OM, de arbeidsinspectie, de belastingdienst, de vreemdelingendienst en uitvoeringsinstellingen sinds 1999 samen in het Westland Interventie Team. Het WIT probeert de malafide uitzendbureaus, naar schatting enkele honderden en veelal gevestigd in Den Haag, te vervolgen.

De inspanningen leidden in oktober 2001 tot het begin van een reeks strafprocessen voor de rechtbank in Den Haag. Het OM schatte het totale fraudebedrag in de eerste reeks processen op vele tientallen miljoenen guldens.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer