Buitenland

Restaurantchef wijzigde koers Costa Concordia

GROSSETO (ANP). De maître d’hotel van het restaurant van het cruiseschip Costa Concordia, dat 13 januari 2012 zonk, vroeg de kapitein dicht langs het eilandje Giglio te varen. Dit heeft restaurantchef Antonio Tievoli dinsdag in de rechtszaak tegen kapitein Francesco Schettino verklaard.

29 October 2013 16:54Gewijzigd op 15 November 2020 06:41
Evacuatie van de Costa Concordia. Foto EPA
Evacuatie van de Costa Concordia. Foto EPA

„Tijdens een diner vroeg ik kapitein Schettino eens dichter langs Giglio te varen dan de gebruikelijke 9 kilometer.” Tievoli woont met zijn gezin op het eilandje dat circa 140 kilometer ten noordwesten van Rome ligt. „Op 6 januari leek het erop of we inderdaad dichter dan normaal langs het eilandje voeren”, maar Schettino leek niet tevreden. „Ik vond het best en bedankte hem, maar Schettino zei tegen zijn ondergeschikte het de volgende week nog eens te proberen. Toen (13 januari) nam Schettino contact met me op om een tafel te reserveren en hij herinnerde me eraan dat we weer langs Giglio gingen varen.”

Tievoli belde zijn familie om hen van zijn ‘komst’ op de hoogte te stellen. Het schip liep voor het eiland op de rotsen en zonk. Daarbij kwamen zeker 32 mensen om het leven.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer