Binnenland

Wetenschapper presenteert gekweekte hamburger

LONDEN (ANP/RTR). De Nederlandse wetenschapper Mark Post presenteert maandag in Londen zijn hamburger van gekweekt vlees. Het stukje vlees is gemaakt van 20.000 minuscule stukjes weefsel die de Maastrichtse hoogleraar vasculaire fysiologie heeft opgekweekt in zijn laboratorium.

3 August 2013 08:11Gewijzigd op 15 November 2020 05:06
Foto ANP
Foto ANP

Het vlees is gekweekt uit stamcellen van een koe. Post maakte eerder al bekend dat hij erin geslaagd was op deze manier een hamburger te maken, maar een presentatie liet op zich wachten. Tijdens de bijeenkomst van maandag wordt de ‘labburger’ ter plaatse klaargemaakt en aan een smaaktest onderworpen. Twee vrijwilligers zullen het resultaat van het jarenlange werk van de hoogleraar proeven.

Post hoopt dat gekweekt vlees in de komende decennia zal uitgroeien tot een goed alternatief voor vlees dat afkomstig is van levende dieren, zei hij eerder in interviews. Dat kan zowel het dierenwelzijn als het milieu ten goede komen.

Waar in Londen de presentatie maandag wordt gehouden is alleen aan genodigden bekendgemaakt.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer