Gezondheid

„Rode peper voorkomt jojo-effect na dieet”

MAASTRICHT. Een portie Spaanse rode peper door de maaltijd, zou het jojo-effect na een dieet kunnen voorkomen.

Redactie wetenschap
26 July 2013 12:02Gewijzigd op 15 November 2020 04:57

Onderzoekster Pilou Janssens van Maastricht UMC+ publiceerde onderzoek hiernaar onlangs in het tijdschrift PLoS ONE.

Een aantal proefpersonen bracht voor het onderzoek viermaal 36 uur door in een ruimte waar bijvoorbeeld energiegebruik en vetverbranding konden worden gemeten. Ze kregen daarbij normale voeding of een dieet met slechts driekwart van de gebruikelijke energiewaarde. In beide situaties werd de toevoeging van 1 gram rode peper getest. Dit bleek een meer evenwichtige energieverbranding te geven. Ook bleek rode peper de vetverbranding te stimuleren tijdens het afvaldieet.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer