Driesterrenrestaurant Oud Sluis gaat dicht
SLUIS (ANP). Topkok Sergio Herman sluit zijn driesterrenrestaurant Oud Sluis. Hij stopt op het hoogtepunt, zoals hij altijd heeft gezegd. Dat maakte hij maandag bekend op zijn website.
Herman sluit de deuren van het restaurant in het Zeeuwse Sluis op 22 december. Hij blijft echter koken en heeft veel plannen voor de toekomst. „Met het sluiten van Oud Sluis komt een zeer intense periode van mijn leven ten einde. Ik heb 25 jaar lang alles gegeven om Oud Sluis naar de internationale top te brengen. Dat is gelukt: alles wat ik ooit met Oud Sluis heb willen bereiken, heb ik bereikt.”
De chef-kok en eigenaar van het bekende restaurant zei dat hij bovendien onmogelijk zijn nieuwe plannen kan verwezenlijken als hij doorgaat met Oud Sluis. Herman heeft nog een ander restaurant Pure C in Cadzand-Bad en opent binnenkort La Chapelle in Antwerpen. In beide restaurants zal hij elke week in de keuken staan, al ziet hij zichzelf over een tijdje meer in een aansturende rol. „Ik wil graag jong talent naar voren schuiven.”
De kok verwacht in de toekomst meer restaurants te openen en wil verder meer tijd vrijmaken voor Minestrone, de culinaire uitgeverij waar hij mede-eigenaar van is.